Student

Studieplatser

Stadsbiblioteket har en tyst studiesal. Det finns uttag för bärbar dator i rummet.

Vissa datum och tider är studiesalen bokad av biblioteket. Det går inte att boka salen som privatperson utan den är reserverad för bibliotekets aktiviteter. Övriga tider är salen tillgänglig för allmänheten.

I stadsbibliotekets släktforskningsrum finns två datorer. Du som är student eller släktforskare kan boka dessa i upp till 2 timmar/dag. Datorerna i studierummet bokas på biblioteket. 

Enskilda studieplatser finns runt om i lokalerna på både stadsbiblioteket och biblioteksfilialerna i Anneberg, Bodafors, Forserum och Malmbäck.

Trådlöst nätverk finns på samtliga bibliotek i Nässjö kommun.


Kurslitteratur

Studerar du vid en högskola eller ett universitet är det i första hand ditt lärosätes bibliotek som du ska vända dig till. Studerar du på distans är det många högskole-och universitetsbibliotek som erbjuder distansservice, vilket innebär att biblioteket skickar hem kursböcker till dig. Ett tips är att kolla om ditt högskole-eller universitetsbibliotek har dina kursböcker som e-bok eller om de finns som PDF. 

Har du svårt för att få tag på dina kursböcker hjälper vi dig självklart. Har vi inte en bok du vill ha kan du lämna inköpsförslag.

Lämna inköpsförslag

Finns inte boken att köpa kan vi göra ett fjärrlån, då beställer vi boken från ett annat bibliotek. Det går även att beställa artikelkopior via fjärrlån.

Läs mer om fjärrlån

En del kurslitteratur kan även finnas som e-bok. 

Läs mer om att låna e-böcker


Informationssökning

Behöver du söka information på annat sätt än i tryckt material har vi databaser och länktips som kan vara till hjälp. 

Söka information


Bibblan svarar

Du kan alltid ställa en fråga till Bibblan svarar. Bibblan svarar är en gratis svarstjänst från Sveriges bibliotekarier.

Bibblan svarar

Språk

Nässjö stadsbibliotek

Annebergs bibliotek

Annebergs bibliotek

Bodafors bibliotek

Bodafors bibliotek

Forserums bibliotek

Forserums Bibliotek

Malmbäcks bibliotek

Malmbäcks bibliotek