Fjärrlån

Fjärrlån innebär att biblioteket lånar in en bok från ett bibliotek utanför kommunen. Vi kan låna böcker från de flesta bibliotek i Skandinavien. Fjärrlån är gratis. Det är även gratis att beställa artikelkopior via fjärrlån. Vi fjärrlånar inte böcker som finns på något av biblioteken i Nässjö kommun.

Studerar du vid en högskola eller ett universitet är det i första hand ditt lärosätes bibliotek som du ska vända dig till. Studerar du på distans är det många högskole-och universitetsbibliotek som erbjuder distansservice, vilket innebär att biblioteket skickar hem kursböcker till dig. Vi fjärrlånar inte kurslitteratur som finns som e-bok på ditt högskole-eller universitetsbibliotek och inte heller kurslitteratur som finns som PDF.

  • Ta reda på så mycket du kan om boken du vill fjärrlåna, såsom titel, författare, årtal, upplaga och ISBN-nummer.
  • Var ute i god tid så du hinner få dina böcker i tid. Det är ofta kö på böckerna och det kan ta tid innan de skickas. Väntetiden är normalt 1-2 veckor.
  • Lånetiden för fjärrlån varierar och styrs av lånereglerna på det bibliotek boken är fjärrlånad från. Utgå därför ifrån att du endast får ha boken i 2-3 veckor.
  • Fjärrlåna inte för många böcker på samma gång, risken finns att det utlånande biblioteket kräver tillbaka böckerna innan du är färdig med dem. Du kan ha max 5 fjärrlån åt gången.
  • Meddela biblioteket i god tid om du inte längre behöver ett fjärrlån du beställt. Ej uthämtat fjärrlån debiteras med 50 kr om du inte avbeställt det.
  • Efter 2-5 arbetsdagar kan du se dina fjärrlån under "Mina reservationer" på "Mina Sidor". Du får ett meddelande när boken finns att hämta på biblioteket.
  • Har du frågor om fjärrlån är du välkommen med dem till fjarrlan@nassjo.se.

OBS! Fjärrlån behandlas i första hand som inköpsförslag, inköpsförslag kan du lämna här.

 

Fjärrlåneansökan

Språk

Nässjö stadsbibliotek

Annebergs bibliotek

Annebergs bibliotek

Bodafors bibliotek

Bodafors bibliotek

Forserums bibliotek

Forserums Bibliotek

Malmbäcks bibliotek

Malmbäcks bibliotek