Alla våra tjänster

På våra bibliotek kan du göra en massa olika saker. Här listar vi vad du kan göra och vi berättar hur det fungerar.

Anpassade böcker

På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att läsa. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt talböcker, så kallade Daisy-böcker.
Mer om Anpassade böcker

Bokbilen

Vill ni ha besöka av bokbilen? Nässjö bibliotek har en bokbil som främst åker till förskolorna i Nässjö kommun. Nu vill vi utveckla vår bokbilsverksamhet.
Mer om Bokbilen

Boken kommer

Om du inte kan komma till oss, så kan vi komma till dig. Tjänsten Boken kommer är till för dig som på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket.
Mer om Boken kommer

Böcker på många språk

Biblioteket har böcker på många olika språk, för både barn och vuxna. När du söker efter böcker så kan du välja att visa böcker som bara är på ett specifikt språk.
Mer om Böcker på många språk

Datorer, utskrifter och wifi

På biblioteken kan du låna datorer, skriva ut, kopiera och skanna. Du kan också ansluta till vårt trådlösa nätverk.
Mer om Datorer, utskrifter och wifi

Fjärrlån

Har du svårt att få tag på en bok som du vill läsa? Böcker som vi inte har möjlighet att köpa kan vi istället låna från andra bibliotek, så kallade fjärrlån. Det går också att beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter.
Mer om Fjärrlån

Inköpsförslag

Har biblioteket inte boken som du vill låna? Vi tar gärna emot inköpsförslag på böcker, filmer, spel eller annat som du tycker biblioteket ska köpa.
Lämna inköpsförslag

Lånekort

Du behöver ett lånekort för att kunna låna och reservera böcker och annat på biblioteket. Lånekortet är personligt och kostar inget att skaffa.
Mer om Lånekort

Meröppet

Nässjö stadsbibliotek är ett meröppet bibliotek. Med meröppet-behörighet blir biblioteket tillgängligt för dig även utanför våra ordinarie, bemannade, öppettider.
Mer om Meröppet

Släktforskning

På alla Nässjö kommuns bibliotek finns datorer med tillgång till tjänster och program för släktforskning. Du kan boka datorerna i upp till två timmar.
Mer om Släktforskning

Sök

Språk