Alla våra tjänster

På våra bibliotek kan du göra en massa olika saker. Här listar vi vad du kan göra och vi berättar hur det fungerar.

Anpassade böcker

På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att läsa. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt talböcker, så kallade Daisy-böcker.
Mer om Anpassade böcker

Lånekort

Du behöver ett lånekort för att kunna låna och reservera böcker och annat på biblioteket. Lånekortet är personligt och kostar inget att skaffa.
Mer om Lånekort

Boken kommer

Om du inte kan komma till oss, så kan vi komma till dig. Tjänsten Boken kommer är till för dig som på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket.
Mer om Boken kommer

Böcker på många språk

Biblioteket har böcker på många olika språk, för både barn och vuxna. När du söker efter böcker så kan du välja att visa böcker som bara är på ett specifikt språk.
Mer om Böcker på många språk

Databaser

Vill du söka fakta om ett visst ämne? Då kan du använda bibliotekets databaser, så som NE och Alex. Databaserna kan du använda hemifrån. I några fall behöver du logga in med lånekortsnummer och pinkod.
Mer om Databaser

Datorer, utskrifter och wifi

På biblioteken kan du låna datorer, skriva ut, kopiera och scanna. Du kan också ansluta till vårt trådlösa nätverk.
Mer om Datorer, utskrifter och wifi

E-böcker och e-ljudböcker

I bibliotekets app Biblio kan du låna e-böcker och e-ljudböcker. Lånetiden är 28 dagar och du kan låna max 8 böcker per månad. Här kan du läsa mer om hur det fungerar.
Mer om E-böcker och e-ljudböcker

Fjärrlån

Har du svårt att få tag på en bok som du vill läsa? Böcker som vi inte har möjlighet att köpa kan vi istället låna från andra bibliotek, så kallade fjärrlån. Det går också att beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter.
Mer om Fjärrlån

Inköpsförslag

Har biblioteket inte boken som du vill låna? Vi tar gärna emot inköpsförslag på böcker, filmer, spel eller annat som du tycker biblioteket ska köpa.
Lämna inköpsförslag

Meröppet

Nässjö stadsbibliotek är ett meröppet bibliotek. Med meröppet-behörighet blir biblioteket tillgängligt för dig även utanför våra ordinarie, bemannade, öppettider.
Mer om Meröppet

Strömmande film

På Cineasterna kan du titta på strömmande film med ditt lånekort. Tjänsten är gratis och du kan låna 4 filmer/månad. Du kan titta på din dator, mobiltelefon eller surfplatta.
Mer om Strömmande film

Bokbilen

Nässjö bibliotek har en bokbil som främst åker till förskolorna i Nässjö kommun.

Sök

Språk