Ändrade öppettider och öppet på söndagar!

Från 29 september tas restriktionerna bort på biblioteket. Vi har ändrade öppettider och nu öppnar vi även på söndagarna! Välkommen!

Stadsbibliotekets öppettider:

Mån-tis kl. 08.30-19.00

Ons-fre kl. 08.30-17.00

Lör-sön kl. 10-14

Meröppet: kl. 8-20 alla dagar (läs här om hur du får behörighet till meröppet)

Från 29 september tas restriktionerna bort på biblioteket.

Du är välkommen att

• stanna så länge du vill
  • använda våra läsfåtöljer och studieplatser.

Vi ber dig att fortsätta hålla avstånd till personal och andra besökare.

Fortfarande gäller:

• Stanna hemma om du har symptom.
  • Självservice vid datorer, skrivare och kopiator.

Bra att veta

• Stadsbibliotekets bokinkast finns till vänster om huvudingången vid Carl Petersons plats.
  • Vi har utökat antalet e-lån, du kan nu låna 8 e-böcker/ljudböcker per månad.

Saker du kan göra hemifrån

• Skaffa lånekort
    Du måste besöka biblioteket och legitimera dig för att hämta ut ditt kort men du kan förbereda besöket genom att fylla i formuläret Skaffa lånekort.
  • Låna om
    Du kan enkelt förlänga dina lån via Mina sidor. Du måste vara inloggad för att komma åt Mina sidor.
  • Reservera
    Du kan reservera de flesta av våra medier från alla bibliotek i kommunen. På stadsbiblioteket hämtar du dina reservationer från reservationshyllan precis till vänster om huvudingången, mitt emot utlåningsautomaterna.
  • Frysa reservationer
    Du kan frysa dina reservationer om du vet att du inte kommer kunna hämta ut dina reservationer under en period. Du behåller din plats i reservationskön.
    - Gå till Mina sidor.
    - Klicka på Mina uppgifter.
    - Under Frys reservationer under viss tid väljer du datum.
  • Lämna inköpsförslag
    Lämna ett inköpsförslag om du saknar något hos oss. Vi lägger en reservation åt dig om vi beslutar att köpa in.
  • Beställ en take away-bokpåse
    Beställ en take away-bokpåse till dig själv eller hela familjen. Vi plockar ihop innehållet enligt dina önskemål - eller låt dig överraskas av personalen. Påsen hämtas utlånad och klar efter överenskommelse.
  • Utnyttja våra digitala tjänster
    e-biblioteket kan du:
    - låna e-böcker och e-ljudböcker via Biblio
    - låna e-böcker för barn (6-12 år) via Bibblix
    - låna film via Cineasterna
    - söka information i Nationalencyklopedin
    - använda författarlexikonet Alex.

Boken kommer

Om du inte kan komma till oss så kommer vi till dig! Om du tillhör en riskgrupp eller överhuvudtaget på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket levererar vi böcker till din dörr.

Nässjö kommun

Krisinformation