angle-left Begränsad service och ändrade öppettider

Begränsad service och ändrade öppettider

Biblioteket är just nu inte en mötesplats. Ta del av våra digitala tjänster.

Stadsbibliotekets öppettider (tills vidare):

Mån-fre kl. 8.30-17

Lör kl. 10-14

Meröppet: kl. 8-20 alla dagar (läs här om hur du får Meröppet-behörighet)

Biblioteken i kransorterna har ordinarie öppettider.

Detta gäller på stadsbiblioteket:

• Kom helst ensam.
  • Stanna max 15 minuter.
  • Håll avstånd!
  • Datorer, skrivare och kopiator är avstängda.
  • Biblioteket har begränsad service.

LÄMNA - LÅNA - GÅ

Tack för att du hjälper till att minska smittspridningen!

Bra att veta

• Stadsbibliotekets bokinkast finns till vänster om huvudingången vid Carl Petersons plats.
  • Senaste numret av våra tidskrifter går nu att låna hem. Lånetiden är 2 dagar. Går ej att reservera eller låna om.
  • Vi har utökat antalet e-lån, du kan nu låna 8 e-böcker per månad.

Saker du kan göra hemifrån

• Skaffa lånekort: Du måste besöka biblioteket och legitimera dig för att hämta ut ditt kort men du kan förbereda besöket genom att fylla i formuläret Skaffa lånekort.
  • Låna om: Du kan enkelt förlänga dina lån via Mina sidor. Du måste vara inloggad för att komma åt Mina sidor.
  • Reservera: Du kan reservera de flesta av våra medier från alla bibliotek i kommunen. På stadsbiblioteket finns reservationshyllan precis till vänster om huvudingången, mitt emot utlåningsautomaterna.
  • Frysa reservationer: Du kan frysa dina reservationer om du vet att du inte kommer kunna hämta ut dina reservationer under en period.
    - Gå till Mina sidor.
    - Klicka på Mina uppgifter.
    - Under Frys reservationer under viss tid väljer du datum.
  • Inköpsförslag: Lämna ett inköpsförslag om du saknar något hos oss. Vi lägger en reservation åt dig om vi beslutar att köpa in.

Take away-bokpåse

Beställ en bokpåse till dig själv eller hela familjen. Vi plockar ihop innehållet enligt dina önskemål - eller låt dig överraskas av personalen. Påsen hämtas utlånad och klar efter överenskommelse.

Boken kommer

Om du inte kan komma till oss så kommer vi till dig! Om du tillhör en riskgrupp eller överhuvudtaget på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket levererar vi böcker till din dörr.

Digitala tjänster

• Låna e-böcker och e-ljudböcker via Biblio.
  • Låna e-böcker för barn via Bibblix.
  • Låna film via Cineasterna.
  • Sök information i Nationalencyklopedin.
  • Använd författarlexikonet Alex.

Nässjö kommun

Krisinformation