Fjärrlån

Har du svårt att få tag på en bok som du vill läsa? Böcker som vi inte har möjlighet att köpa kan vi istället låna från andra bibliotek, så kallade fjärrlån. Det går också att beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter.

Att beställa böcker från andra bibliotek inom Norden är gratis. Om du inte hämtar ut ditt fjärrlån debiteras du en avgift på 50 kr. Det tar oftast 1-2 veckor innan ett beställt fjärrlån finns att hämta. Lånetiden bestäms av biblioteket vi lånat boken ifrån. Du kan inte låna om dina fjärrlån på vår hemsida. Kontakta istället biblioteket ett par dagar innan lånetiden går ut för att ansöka om förlängd lånetid.

Du får fjärrlåna max fem titlar åt gången. Studerar du på högskola eller universitet ska du i första hand vända dig till ditt lärosätes bibliotek för kurslitteratur.

Prata med personalen på biblioteket så hjälper vi dig. Du kan också ansöka om fjärrlån genom att skicka ett meddelande till biblioteket. Ange titel, författare och medietyp (bok, artikel, dikt, noter etc.). Lämna gärna information om förlag och ISBN samt om det är en särskild upplaga du är intresserad av. Ju mer information vi får, desto lättare blir det för oss att få tag på rätt bok. Glöm inte att skriva ditt namn och gärna låntagar-id (står på dina kvitton) samt vilket bibliotek du vill hämta fjärrlånet på. Du får ett meddelande när boken finns att hämta på biblioteket. Om vi inte kan få tag på din bok meddelar vi dig. Fjärrlåneansökningar behandlas dock i första hand som inköpsförslag.

Ansök om fjärrlån

Sök

Språk