Alla våra tjänster

På våra bibliotek kan du göra en massa olika saker. Här listar vi vad du kan göra och vi berättar hur det fungerar.

Anpassade böcker

På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att läsa tryckta böcker. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt talböcker.

Lånekort

Du behöver ett lånekort för att kunna låna och reservera böcker och annat på biblioteket. Lånekortet är personligt och kostar inget att skaffa.
More about Lånekort

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig. Tjänsten är till för dig som på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket.
More about Boken kommer

Böcker på många språk

Biblioteket har böcker på många olika språk, för både barn och vuxna. När du söker efter böcker så kan du välja att visa böcker som bara är på ett specifikt språk.

Databaser

Vill du läsa senaste numret av en tidning, hitta en artikel eller söka fakta om ett visst ämne? Då kan du använda bibliotekets databaser! Du når alla databaserna från bibliotekets datorer. Många av databaserna kan du även använda hemifrån om du loggar in med bibliotekskortsnummer och pinkod.

Datorer, utskrifter och wifi

På biblioteken kan du låna datorer, skriva ut, kopiera och scanna. Du kan också ansluta till vårt trådlösa nätverk.

E-böcker och e-ljudböcker

I bibliotekets app Biblio kan du låna e-böcker och e-ljudböcker. Lånetiden är 28 dagar och du kan låna max 8 böcker per månad. Här kan du läsa mer om hur det fungerar.

Fjärrlån

Har du svårt att få tag på en bok som du vill ha? Vi kan beställa böcker från andra bibliotek, så kallat fjärrlån. Det går också att beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter.

Inköpsförslag

Har biblioteket inte boken som du vill låna? Här kan du göra inköpsförslag på böcker, filmer, spel eller annat som du tycker biblioteket ska köpa.
Lämna inköpsförslag

Meröppet

På Nässjö stadsbibliotek och på biblioteken i Anneberg, Bodafors och Forserum finns Meröppet. Med Meröppet-behörighet är biblioteket tillgängligt för dig även utanför bemannade, ordinarie öppettider.

Strömmande film

På Cineasterna kan du titta på strömmande film med ditt lånekort. Tjänsten är gratis och du kan låna 4 filmer/månad. Du kan titta på din dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Bokbilen

Snart kommer Nässjö bibliotek att ha en bokbil. Den kommer främst att åka till förskolor i Nässjö kommun.

Search the catalogue

Language

de-de en-gb fr-fr