angle-left Skrivtävling 15 – 25 år
Skrivtävling 15 – 25 år

Inom litteraturen, men kanske framför allt inom filmens värld, använder sig författare, regissörer och producenter av påskägg (Easter eggs) för att antingen spela ett spratt eller charma hängivna fans. Påskägg kan ta formen av repliker, namn, objekt eller bakgrundskaraktärer som på ett subtilt sätt bakats in i handlingen.

Din utmaning är att skriva en novell som inkluderar ett påskägg. Gör det inte allt för uppenbart!

Här är ett exempel på en scen där vi bakat in ett påskägg:
"Jag har bott i London i en månad men har fortfarande inte vant mig vid alla människor. Den smidighet med vilken londonborna undviker att springa in i varandra är något jag fortfarande saknar. Leicester Square tunnelbanestation är full med eftermiddagströtta pendlare och det är en lättnad att komma upp ur underjorden och vika av ner på Charing Cross Road. Jag tar ett djupt andetag.

Andetaget fastnar i halsen när jag går rakt in i en kort man med svart yvigt hår och runda glasögon som kommer snubblande ut på trottoaren. Det plötsliga sorlet och ljudet av skratt skärs tvärt av med smällen av en dörr som blåser igen.

”Pardon” Han är redan förbi mig innan jag hinner mumla något tillbaka.

Jag tittar upp och förväntar mig att se en fullsatt pub men ser istället bara en bokaffär och en gammal skivaffär som borde gått i konkurs för länge sen."

Har du läst Harry Potter-böckerna vet du säkert vem mannen med det yviga håret är och vad den försvinnande puben heter.

Lycka till!

Sök

Språk

sv-se en-gb