Det måste berättas - Thareb & Schibbye

Hur påverkas en människa av att inte få uttrycka sina tankar och åsikter fritt? Vilka blir konsekvenserna när yttrandefriheten begränsas?

Poeten Ali Thareb och journalisten Martin Schibbye i ett samtal om erfarenheter av att leva i krig och fångenskap, om fristadsförfattarskap och yttrandefrihet - och om poesi som måste berättas. Samtalet pågår cirka 1 timme och 30 minuter, inklusive frågestund.

När: Torsdag 7 oktober 18:00
Var: Digital föreläsning eller Öxnehaga bibliotek med fri entré, begränsat antal platser. Vid frågor, kontakta Öxnehaga bibliotek
Arrangör: Biblioteken i Jönköpings kommun och Regionbibliotek Region Jönköpings län

Klicka på länken nedan för att komma till Live-sändningen av föreläsningen:
Thareb & Schibbye - Det måste berättas Live-sändning

Ali Thareb är poet, performer och ursprungligen från Irak. Sedan 2020 är han Region Jönköpings läns fristadsförfattare och samma år tilldelades han förlaget Natur & Kulturs särskilda stipendium för uppmuntran och litterära insatser. Hans nya diktsamling Ömsint man från knivarnas rike är utgiven på svenska och arabiska.

Martin Schibbye är journalist och chefredaktör på Blankspot. Under ett reportageuppdrag i Etiopien 2011 fängslades han och satt 438 dagar i fängelse. Han har grundat Kalityfonden för att hjälpa journalister som hamnar i liknande situation som han själv gjorde i Etiopien. Hans böcker 438 dagar och Jakten på Dawit lyfter berättelser om att fängslas för sina åsikter.

Foto: Johan W Avby och Blankspot