Vi tipsar

Boktips - Sorcery of thorns
Visa titel Debug

Sorcery of thorns

En ung bibliotekarie beväpnad med svärd, en stilig arvtagare med magiska krafter, böcker som förvandlas till monster som hotar rasera hela städer… Vad mer kan man önska sig?

I sorcery of thorns får vi följa Elisabeth som vuxit upp som föräldralös på ett av Austermeer’s magiska bibliotek. All magi är farlig och de magiska böcker som finns inom bibliotekets väggar måste vaktas noga för att inte falla i fel händer, eller ta sig ut… Den magi som finns fångad mellan böckernas sidor gör böckerna levande, och skulle böckerna få minsta lilla skada riskerar det att destabilisera magin och förvandla böckerna till fasansfulla monster. Därför bär alla färdigutbildade bibliotekarier svärd.

När en av bibliotekets farligaste böcker bryter sig fri och Elisabeth blir anklagad för sabotage tvingas hon alliera sig med magikern Nathaniel Thorn. Tillsammans finner de sig snart mitt i en konspiration som involverar mäktiga män och de bibliotek Elisabeth älskar, men bär biblioteken på en fruktansvärd hemlighet? Är magiker verkligen så onda som hon fått lära sig? Kan hon lita på Nathaniel?

Spännande, spännande…

Liknande titlar

Sök

Språk